› asijské potraviny › Dochucovadla › Koření, mouky
« 1 2 3 4 »
Stránka 2 z 4 - 56 položek celkem
Kořenící směs vhodná ke kořenění minutek, rožnění kuřat, ryb, vepřového masa, přípravu guláše. Je vhodná i do ostřejších zeleninových salátů.
Koření Galangal s velmi výraznou citrusovou a pikantní chutí.
Indické koření Garam Masala je směsí koření pro omáčky, do marinád, do polévek i pečené zeleniny, indickou kuchyni, ...
Velmi známé koření Hřebíček celý je využitelný jak do sladkých pokrmů, rýže a masových jídel. Do sušenek, kompotů, pečiva, svařeného vína, k dochucení hovězí omáčky, šunky, masové i zeleninové vývary. Bývá i součást různých kořenících směsí.
Chilli koření vhodné na přípravu Kimchi. Je vyroben s pečlivě vybraných červených chilli papriček, které se suší na slunci. Toto vše se podílí na vynikající chuti a barvě prášku.
Kardamom lze použít v cukrářské výrobě do perníků, pečiva a některých druhů chleba, uzenářské výrobě, do kořeninových směsí, ale i do whisky a různých likérů, kardamom je chutný i v ovocných salátech, kompotech nebo k pečenému jablku.
Hodí se do sladkých i pikantních pokrmů, ale hlavně nápojů. Je tradičním ochucovadlem kávy a čaje a hlavní přísadou do koření pro výrobu "chai latte". Příznačnou chuť kardamomu můžeme, rozeznat v známých kořenících směsích jako je nepálská masala či světoznámé thajské kari.
Jedno z nejpoužívanějších koření zejména v asijské kuchyni. Vhodný do rýžových pokrmů, masových jídel, polévek, omáček, smažené zeleniny.
Kmín římský používáme jako koření při pečení chleba a pečiva, do salámu a sýrů, při přípravě jídel se dávkuje v menším množství. V Indii je součástí kari a polévek, placek a chlebů. Na blízkém východě a v Africe se jím ochucuje na páře vařená zelenina a maso, chuť silně kořeněná.
Koriandr je charakteristický hlavně pro arabskou a asijskou kuchyni, kde se hodně používá v čerstvé podobě, neboť v Asii mají koriandru jako u nás třeba petržele.
Mletá kurkuma, používá se na ochucení slaných i sladkých asijských pokrmů. Říká se jí také indický šafrán. Tento žlutooranžový prášek dodá pokrmům správnou barvu a pikantnost. Kurkuma je hojně využívána především v indické kuchyni a jako přísadad do kari směsí.
Směs koření bez glutamátu vhodná pro nakládání a marinování masa a ochucení mořských plodů. Orientální koření je skvělé na přípravu mořských plodů a ryb.
Nastavení