Nůž Sashimi 210 mm dřevěná rukojeť

 

Pokud chcete připravovat sushi jako pravý japonec, potřebujete japonský nůž k tomuto počinu předurčený. Nůž Sashimi je velice ostrý, navržený pro přípravu všech druhů sushi. Budete s ním spokojeni především při práci s rybami a mořskými plody. Je jednostranně broušený, dobře se drží a snadno se udržuje.

Dostupnost Skladem (8 ks)
890 Kč
   
Kód produktu 000446
Kategorie Nože a ostatní
 

Japonský kuchařský nůž Sashimi                   シューズサッシミ


Pro práci se vším co moře dodá na Váš stůl

Nůž Sashimi je tradiční japonský nůž od firmy Sekiryu, jež se perfektně hodí pro práci s rybami a mořskými plody. Ideální pro přípravu japonského Sushi díky speciálnímu tvarování jednostranně broušené čepele. Tradiční dřevěná rukojeť s dokonale zpracovanou ergonomií pro pevný a bezpečný úchyt se bude hodit pro přesné a rychlé krájení. 

Nůž lze používat i pro krájení sýrů, uzenin či zpracování zeleniny. Zkrátka díky jeho všestrannosti bude pro Vás Nůž Sashimi 210 mm FC-75 dobrým pomocníkem pro Vaše kulinářské počiny. 

Klíčové vlastnosti

  • perfektně ostrý
  • jednostranně broušený
  • tradiční dřevěná japonská rukojeť
  • navržený pro přípravu sushi a práci s rybami

Celková délka nože je 325 mm. délka čepele je 210mm. Užší rozměr čepele umožňuje rychlé a přesné řezy.

Je velmi lehký a vyvážený a hodí se jak pro leváky tak i praváky.

Vyrobeno z kvalitních materiálů

Čepel je vyrobena z vysokouhlíkové oceli 420 J2 , díky tomu je zajištěna vysoká odolnost a životnost. Nůž je velmí jednoduchý na údržbu. Po každém použití jej otřete vlhkým hadrem a po tém utřete do sucha. Zůstane tak ostrý po dlouhou dobu. Výrazně nedoporučujeme jeho mytí v myčce. 

Rukojeť má tradiční japonské rysy i tvar ve tvaru D. Je vyrobená ze dřeva topolu. (délka rukojeti: 125mm).

Vždy je ergonomicky tvarovaná a navržena pro vynikající ruční ovládání.

Hmotnost: 79g

Tvrdost: 53 HRc 

Vyrobeno: Japonsko

Doporučení a údržba:

Japonský nůž nikdy neumývejte v myčce na nádobí. Pro zachování ostrosti nůž ručně omyjte a ihned osušte.
Nepoužívejte japonský nůž ke krájení tvrdých a zmražených potravin. Může dojíte ke zlomení ostří, nebo vylomení jeho části.
Nepožívejte japonský nůž jako páčidlo a vyvarujte se jeho ohýbání.    
Chraňte nůž a jeho ostří před pádem, nebo nárazem.
Pokud víte, že nůž nebudete delší dobu potřebovat je vhodné ho potřít olejem a zabalit do hadříku, nebo novin.
Nůž ukládejte na bezpečné místo a chraňte před dětmi!

Japonský nůž Sashimi

 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:
 
Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.