Mandlové máslo bílé křupavé 500g

 

Mandlový krém z blanšírovaných mandlí je grizlí specialita. Vyzkoušejte pražené mandličky zbavené hnědé slupky, jemně namleté do lahodného krému. Přidané kousky mandlí zajistí to správné křoupnutí.

Dostupnost skladem (2 ks)
249 Kč
   
Kód produktu 2948
Kategorie Ořechy, másla
 

Máslo je vyrobeno z pražených blanšírovaných mandlí, které jsou namleté a našlehané do lahodné jemné konzistence. 

  • Složení: 100% pražené jemně mleté blanšírované mandle s nasekanými kousky
  • Výrobek neobsahuje přidané tuky, cukry, soli, barviva či jiné látky
  • Alergen: Skořápkové plody - MANDLE
  • Konzumujte přímo nebo užijte při pečení
  • Skladování: Chraňte před přímým slunečním zářením a mrazem. Po otevření spotřebujte do 4 měsíců.
  • Obal: Šroubovací plastová dóza zajištěná hliníkovou fólií a bílým víčkem
  • Doporučujeme před konzumací promíchat, olej na povrchu je přirozeným jevem
  • Vyrobeno v ČR

Nutriční hodnoty / 100 g Energetická hodnota:2460 kJ / 590 kcal
Tuky:53 gz toho nasycených:4 g
Sacharidy:18,7 g z toho cukry:4,6 g
Vláknina:10 g
Bílkoviny:21,4 g
Sůl:0 g

Co to znamená, když jsou mandle blanšírované? Blanšírování je proces při němž se z mandlí sloupne tenká hnědá slupka za působení teploty. Tímto může dojít ke ztrátě některých vitamínů a mírnému pozměnění nutričních hodnot. Blanšírované mandle jsou alternativou klasických mandlí natural pro ty, které hnědá slupka na mandlích dráždí nebo ji prostě nemají rádi. Bílé mandlové máslo se obzvláště hodí k ozdobení dortů a při pečení. 

Je mandlové máslo zdravé? Na tuto otázku existuje jen jediná odpověď a to pozitivní. Dokonce je z ořechových másel nejzdravější. Zajišťuje adekvátní příjem hořčíku a přispívá ke snížení únavy a vyčerpání, udržuje normální funkci bílkovin a svalové syntézy. Tuky, které mandlový krém obsahuje, jsou rostlinné a nenasycené a ty jsou našemu zdraví prospěšné. Kromě tuků je mandlová pasta bohatá na bílkoviny a další zdraví prospěšné látky. Obsahuje například vitaminy E, B1 a B3, koenzym Q10, kyselinu listovou, hořčík a fosfor.

K čemu mandlové máslo užívat? Perfektní využití má jako přídavek do koktejlů, jak ovocných tak proteinových, nebo do smoothie. Můžete ho využít na dochucení  potravin, získáte tím lahodnou ořechovou příchuť a zároveň všechny nutriční benefity.Mandlový krém si oblíbíte v kuchyni, dá se totiž mimo jiné využít na pečení. Sportovci budou nadšení z možnosti přimíchat si nutričně bohatou ořechovou pastu do tvarohu. Další způsoby využití jsou zamíchání do vloček nebo namazání na ovoce (například na měsíčky jablek nebo banánem).

Jak Mandlové máslo skladovat? Po otevření skladujte nejlépe v lednici nebo na tmavém místě při teplotě okolo 20°.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:
 
Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.