Nigiri

Nigiri 


Nejdříve si esteticky nakrájíme tenké plátky (asi 2,5x5cm) lososa nebo tuňáka.  Namočíme si obě ruce do vody. V pravé ruce pak lehce vyformujeme malý váleček. Na levé ruce máme plátek ryby (případně i wasabi), na kterou položíme váleček rýže, který si přidržujeme z boku palcem a ukazovákem pravé ruky. Palcem levé ruky do rýže uděláme malou dutinku. Pomocí prstů levé ruky si vytvoříme mističku, do které vložíme nigiri rybou nahoru. Ukazováčkem pravé ruky na nigiri lehce zatlačíme. Nigiri otočíme o 180°a opět lehce zatlačíme. Pokud použijeme krabí tyčinku, avokádo, můžeme váleček převázat tenkým proužkem Nori.    

Nigiri konzumujeme hůlkami nebo rukama pomocí hmatu 3 prstů. Palec a prostředníček drží nigiri proti sobě na podélné straně rýže a ukazováček přidržuje rybu (avodádo, omeletu). Tento kousek se do úst vkládá naopak, tzn, rybou na jazyk.                     

Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.