Popis
Černá rýže obsahuje:
- velké množství vitamínu E a B.- minerály, hořčík a železo
- anotkyany (rostlinné pigmenty s velmi dobrými antioxidačními vlastnostmi, které můžeme najít i v borůvkách) jako prevence proti rakovině, mají silné protizánětlivé účinky, zlepšují zrak a chrání srdce
Černá rýže tlumí záněty, které jsou podstatou alergických onemocnění. Látky z otrub z černé rýže dokážou potlačit uvolňování histaminu. Otruby obsahují zdraví prospěšnou vlákninu, vitamíny a minerály.
Návod k přípravě: na 1 šálek rýže 1+3/4 šálky vody a špetka soli. Rýži opláchneme ve vodě a vložíme do hrnce s vodou a špetkou soli. Přivedeme k varu. Snížíme teplotu a přikryjeme pokličkou. Vaříme cca 30min než rýže absorbuje veškerou vodu. Hrnec s rýží odložíme z plotýnky na 5-7min, následně servírujeme.
Pro stejný postup lze použít rýžovar.
- Složení: 100% Rýže černá
- Výživové údaje na 100g:
Energetická hodnota 1512kJ (360kcal)
Tuky 2,0g ; z toho nasycené mastné kyseliny 0,0g
Sacharidy 75,0g ; z toho cukry 1,0g
Vláknina 1,0g
Bílkoviny 10,0g
Sůl 0,0g
Země původu. Vietnam
Hmotnost | 1.1 kg |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.