Rýže černá lepkavá 1 kg

 

Černá rýže lepkavá se používá především k výrobě asijských dezertů Po uvaření má krásnou nafialovělou barvu a oříškovou chuť. 

Dostupnost Skladem (10 ks)
109 Kč
   
Kód produktu 5422
Kategorie Rýže
 

Černá lepkavá rýže má přirozeně tmavě fialovou barvu, která je téměř černá. Je bohatá na antioxidanty. Tato složka se obvykle používá do dezertů v oblasti jihovýchodní Asie. 

 

Návod k přípravě: na 1 šálek rýže 1+3/4 šálky vody a špetka soli. Rýži opláchneme ve vodě a vložíme do hrnce s vodou a špetkou soli. Přivedeme k varu. Snížíme teplotu a přikryjeme pokličkou. Vaříme cca 30min než rýže absorbuje veškerou vodu. Hrnec s rýží odložíme z plotýnky na 5-7min, následně servírujeme.

Pro stejný postup lze použít rýžovar.

  • Složení: 100% Rýže černá lepkavá 
  • Výživové údaje na 100g: 

Energetická hodnota 706kJ (169kcal)

Tuky 0g ; z toho nasycené mastné kyseliny 0,0g

Sacharidy 37,0g ; z toho cukry 1,0g

Vláknina 1,0g

Bílkoviny 4,0g

Sůl 0,0g

Země původu. Vietnam

 

černá Lepkavá Rýže S Kokosovým Mlékem 

  1. Černou lepkavou rýži bohužel najdete pouze v asijských obchodech nebo na internetu.
  2. Přiveďte rýži k varu s vodou a lžičkou soli. Poté výrazně snižte teplotu a zakryjte a nechte rýži vařit 45 minut. Nyní přidejte cukr, znovu ¼ čajová lžička sůl a 1 ½ šálku kokosového mléka a znovu přiveďte k varu. Při nízké teplotě po dobu dalších 30 minut, nyní otevřená, vařte. Po celou dobu přípravy občas promíchejte, aby se nic nespálilo.
  3. Vložte hotovou rýži do malých misek, nahoře natřete zbývající kokosové mléko a užívejte si.
  4. Lahodný malý dezert, který ne každý zná.

 

 

 

 

Hmotnost 1.1 kg

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole: