Popis
Černá lepkavá rýže má přirozeně tmavě fialovou barvu, která je téměř černá. Je bohatá na antioxidanty. Tato složka se obvykle používá do dezertů v oblasti jihovýchodní Asie.
Návod k přípravě: na 1 šálek rýže 1+3/4 šálky vody a špetka soli. Rýži opláchneme ve vodě a vložíme do hrnce s vodou a špetkou soli. Přivedeme k varu. Snížíme teplotu a přikryjeme pokličkou. Vaříme cca 30min než rýže absorbuje veškerou vodu. Hrnec s rýží odložíme z plotýnky na 5-7min, následně servírujeme.
Pro stejný postup lze použít rýžovar.
- Složení: 100% Rýže černá lepkavá
- Výživové údaje na 100g:
Energetická hodnota 706kJ (169kcal)
Tuky 0g ; z toho nasycené mastné kyseliny 0,0g
Sacharidy 37,0g ; z toho cukry 1,0g
Vláknina 1,0g
Bílkoviny 4,0g
Sůl 0,0g
Země původu. Vietnam
černá Lepkavá Rýže S Kokosovým Mlékem
- Černou lepkavou rýži bohužel najdete pouze v asijských obchodech nebo na internetu.
- Přiveďte rýži k varu s vodou a lžičkou soli. Poté výrazně snižte teplotu a zakryjte a nechte rýži vařit 45 minut. Nyní přidejte cukr, znovu ¼ čajová lžička sůl a 1 ½ šálku kokosového mléka a znovu přiveďte k varu. Při nízké teplotě po dobu dalších 30 minut, nyní otevřená, vařte. Po celou dobu přípravy občas promíchejte, aby se nic nespálilo.
- Vložte hotovou rýži do malých misek, nahoře natřete zbývající kokosové mléko a užívejte si.
- Lahodný malý dezert, který ne každý zná.
Hmotnost | 1.1 kg |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.