Popis
Výborná pro asijskou kuchyni, dodá pokrmu aromatickou svěží chuť, podobná citronové trávě.
Skvěle se hodí k:
těžší a mastná, grilovaná a smažená jídla, saláty, polévky, sushi, sashimi; maso: hovězí, telecí, vepřové, kachní, kuřecí, ryby a mořské plody; přílohy: rýže, rýžové nudle, skleněné nudle; zelenina: saláty, rajčata, banánový květ, zelená papája, okurka, cibule, česnek; ovoce: avokádo; citrón, limeta; ke koření: zázvor, citronová tráva, chilli; ostatní: vejce, tofu, mořské řasy…
Lístky perily se jedí převážně syrové, případně se z nich připravuje čaj (proti alergiím a úlevě od astma) a hlavně spolu s dalšími bylinkami tvoří čerstvou bylinkovou směs, která je součástí mnoha vietnamských pokrmů.
„Bylinkový koš“ dostanete na severu Vietnamu ke grilovanému vepřovému Bún chả, k rýžovým „palačinkám“ Bánh cuốn, k „syčící placce“, neboli vietnamské „palačince“ s kurkumou Bánh xèo. Na severu i ve středním Vietnamu je perila křovitá součástí grilovaného hovězího masa v betelových listech Thịt bò nướng lá lốt, rybí polévky Bún cá s koprem, vodním celerem a kapřími karbanátky anebo šnečí polévky Bún ốc.
V Korei si můžete pochutnat na perilovém “kimči” a v Japonsku na sashimi a sushi s perilou křovitou.
Složení: perilla křovitá
Balení: svazek 100g
Země původu: Vietnam
Hmotnost | 0.2 kg |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.