Rýže na sushi Koshihikari 1kg

 

Koshihikari je japonská odrůda vysoce kvalitní, bílé, lepkavé krátkozrnné rýže, která je ideální pro přípravu sushi a dalších japonských jídel. Vyznačuje se jemným kulatým zrnem, které vařením výrazně nabývá na objemu a získává krémovou, nadýchanou texturu. Díky vysoké lepivosti správně přilne k listům nori a po vytvarování dobře drží tvar.

Koshihikari je ideální pro tvarování maki rolek nebo rýžových kuliček onigiri. Dobře funguje i jako doplněk k večeři nebo sladkým jídlům s rýží. Doporučujeme také ke korejským jídlům.

Dostupnost Skladem (>10 ks)
85 Kč
   
Kód produktu 4842
Kategorie Sushi rýže
 

 

Příprava rýže (podle pokynů výrobce):

  1. Odměřenou porci rýže několikrát propláchněte studenou vodou, dokud nebude čirá.
  2. Omytou rýži namočte do čisté studené vody alespoň na 15 minut.
  3. Scezenou rýži vložíme do hrnce se silným dnem a zalijeme vodou v poměru 1:1¼ (rýže:voda).
  4. Přiveďte k varu a přikryté vařte na mírném ohni 15 minut.
  5. Po uplynutí této doby odstavíme z hořáku, přidáme k rýžové směsi a promícháme vařečkou.
  6. Nechte stranou vychladnout na pokojovou teplotu.

Skladujte na suchém a tmavém místě.

Země původu: Vietnam

Hmotnost 1.1 kg

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole: