Mouka chlebová žitná BIO 1000g

 

Pro snadnější pečení vašeho domácího chleba vám přinášíme chlebové bio mouky

Dostupnost skladem (5 ks)
49 Kč
   
Kód produktu 2972
Kategorie Vaření a pečení
 

 

  • Pro snadnější pečení vašeho domácího chleba vám přinášíme chlebové bio mouky. Chlebová mouka má ve srovnání s klasickou moukou tmavší barvu a hrubší strukturu, tak aby vázala více vody a těsta z ní tak byla tažnější. Je vhodná k pečení v domácích pekárnách i v peci či troubě.

    Složení: žitná mouka bio

    Alergeny: Výrobek obsahuje lepek.

    Skladování: Skladujte při teplotě do 25°C a relativní vlhkosti vzduchu do 75%

    Recept na žitno - pšeničný chléb:

    Ingredience:

  • 800 g žitné mouky chlebové
  • 200 g pšeničné mouky chlebové
  • 5 g kmínu
  • 25 g soli
  • 25 g droždí
  • 30 ml octa
  • 800 ml vlažné vody
  • žitná mouka na vysypání forem

žitná mouka na vysypání forem

Postup:

Do mísy nalijeme vodu a přidáme ostatní suroviny. Promícháme vařečkou nebo pomocí robota a dohladka vypracované těsto necháme v míse 30 min zrát. Po vyzrání rozdělíme těsto na díly podle velikosti forem. Těsto bude lepivé. Díly rukama zformujeme na válu pomoučeném žitnou moukou do tvaru válečku. Forma má být zhruba z poloviny plná.

Těsto necháme ve formách asi 30 min kynout. Poté chleby ve formách vložíme do zapářené trouby vyhřátě na 250 stupňů (domácí troubu zapáříme tak, že na stěny rozpálené trouby nastříkáme vodu). Po třech minutách troubu odvětráme, aby unikla přebytečná pára, snížíme teplotu na 180 stupňů a pečeme 35 až 40 min dle velikosti formy, aby kůrka získala tmavohnědou barvu. Po vyndání z trouby chleby opatrně vyklopíme z forem a necháme vychladnout.

Výživové údaje na 100 g
Energetická hodnota: 1 463 kJ / 346 kcal
Tuky: 2,2 g
z toho nasycené mastné kyseliny: 0,3 g
Sacharidy: 67 g
z toho cukry: 0,9 g
Vláknina: 6,3 g
Bílkoviny: 11 g
Sůl: < 0,01 g

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:
 
Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.