Popis
Panela obsahuje 5x více minerálních látek než hnědý cukr a 50x více minerálních látek než bílý cukr.
Postup výroby Panely:
Vylisovaná šťáva z cukrové třtiny se nahřívá a postupně se odpařuje voda. Po té se "hmota" nadrtí do sypké podoby. Nahřívání probíhá při teplotě vyšší než je 42 stupňů.
Nutriční složení:
Sacharóza je hlavní složkou panely, s obsahem mezi 65% hmotnosti (ve vysušeném stavu). Dále v menší míře obsahuje glukózu a fruktózu. Obsahuje ve značné míře vitamín A, některé vitamíny skupiny B, vit. C, vit. D a vit. E. Z minerálních látek jsou nejvíce obsaženy vápník, železo, draslík, fosfor, hořčík, měď, zinek a mangan.
Vlastnosti a použití panely:
Jako sladidlo do různých nápojů, džusů, čajů, výluhů, čokolády, marmelád, sušenek, dezertů atd. Je výborným zdrojem energie při vyčerpání a zátěži.
Země původu: EKVÁDOR
Výživové údaje na 100 g:
Energetická hodnota | 1680 kJ (396 kcal) |
tuky | 0,65 g |
z toho: nasycené mastné kyseliny | 0,22 g |
sacharidy | 97 g |
z toho: cukry | 69,31 g |
vláknina | <0,10 g |
bílkoviny | 0,47 g |
sůl | 0,053 g |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.