Popis
Vychutnejte si dějiny pití zeleného čaje.
Zelený čaj je nápoj pro výbornou kondici a potěšení z toho, že jde na chvíli zastavit čas. Ale především je zelený čaj skvostným dědictvím starověké kultury.
Vyroben tradičně, pečlivě a z nejlepších zelených čajových rostlin.
Zelený čaj se v Číně pije již přes 4.500 let. Buddhističtí mnichové ho přinesli do Japonska. Odsud se dostal v 17. století do Evropy. Zelený a černý čaj se vyrábí ze stejné rostliny. Díky pečlivému zpracování, si zelený čaj zachovává nejen svou barvu, ale i svou zdravou složku.
Zelený čaj přesvědčí i svou vnitřní hodnotou.
Tradiční medicína dálného východu si zeleného čaje váží jako léčivého prostředku proti mnoha fyzickým a psychickým obtížím.
Zelený čaj, takříkajíc, očišťuje duši. Důvodem je kofein. Neboť zelený čaj obsahuje zřetelně méně kofeinu než černý čaj. Kombinace kofeinu a katechinu se postará o to, že v první řadě povzbuzují duši a ne krevní oběh. Mimochodem: zelený čaj obsahuje vitamíny A, B, B12, C a důležité minerály jako je draslík, vápník nebo fluor. Prokázán je i vysoký obsah antioxidantů. Posiluje imunitní systém, prospívá tělu a odvrací infekce.
Doporučení pro přípravu zeleného čaje.
Vložíme zelený čaj do konvice (cca 10g čaje na jeden litr vody). Nejprve na zelený čaj nalijeme z jedné čtvrtiny studenou vodu a poté dolijeme vroucí vodu. Louhujeme dvě až tři minuty, podle toho jak chceme silný čaj. Zelený čaj může být vícekrát vylouhován. Tímto způsobem přípravy si každý typ zeleného čaje zachová svoje specifické účinky a jedinečnou chuť.
Návod k přípravě: Čaj (3-5g na 150ml vody) přelijeme vroucí vodou, louhujeme 5 min. Pijeme teplý nebo studený.
Vyrobeno: Vietnam
Hmotnost: 500g
Hmotnost | 0.11 kg |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.