Polévky, Miso
Miso je fermentovaná pasta, vyrobená ze sojových bobů, obilí nebo rýže. Existuje velmi mnoho druhů miso past, mezi základní patří miso shiro, které je chuťově
jemné, sladké a svěží. Aka miso je tmavší pasta, je také více slaná a chuťově výraznější. Pasty miso by při přípravě jídel neměly projít varem, aby se nezničily živé enzymy, které napomáhají trávení a imunitě. Miso také obsahuje nemalé množství proteinů, minerálů a zdravých olejů. Miso pasty mají v kuchyni široké využití, dají se používat jak do asijské miso polévky, tak do klasických krémových polévek. Také jsou výborné jako dochucovadlo do pomazánek, zálivek na salát a skvělé jsou i jako marináda na ryby. Používat ji můžete také místo soli. Je to zkrátka skvělá univerzální surovina.
Stránka 1 z 2 - 33 položek celkem
Stránka 1 z 2 - 33 položek celkem