Rýžový ocet

Bez kvalitního rýžového octa se žádné sushi neobejde – slouží totiž k ochucení rýže. Rýžový ocet se vyrábí z fermentované rýže či rýžového vína. Je znám také pro své zdravotní účinky – přispívá ke správnému fungování imunitního systému a zároveň podporuje trávení.

Oproti běžnému octu se rýžový ocet vyznačuje nakyslou a lehce nasládlou chutí. Chuť a aroma jídla tak přirozeně vynikne. Rýžový ocet je oblíbený v řadě asijských kultur a našel si své místo i u nás.

 

Stránka 1 z 1 - 6 položek celkem

     
  • rýžový ocet Kód: 000383
    Ocet rýžový 500ml
    Skladem (>10 ks)

    Rýžový ocet je základní ingredience na sushi. V podstatě slouží ke správnému dochucení rýže. Ta musí mít vyváženou lehce kyselou a jemně nasládlou chuť. Té docílíte tak, že po jejím uvaření rýži pozvolna prochladíme mícháním, necháme ji chvilku odležet a poté ji dochutíme připraveným rýžovým octem. 


    98 Kč
       
  • rýžový ocet Kód: 000139
    Ocet rýžový 900ml
    Skladem (>10 ks)

    Rýžový ocet je základní ingredience na sushi. V podstatě slouží ke správnému dochucení rýže. Ta musí mít vyváženou lehce kyselou a jemně nasládlou chuť. Té docílíte tak, že po jejím uvaření rýži pozvolna prochladíme mícháním, necháme ji chvilku odležet a poté ji dochutíme připraveným rýžovým octem. 


    138 Kč
       
  • ocet Kikkoman Kód: 000329
    Ocet ochucený Kikkoman 300ml
    Skladem (>10 ks)

    Již hotový namíchaný rýžový ocet (jinak Sushisu), který přidáte do uvařené sushi rýže. 


    153 Kč
       
  •  
  • ocet do sushi 1580ml AK Kód: 542626
    Ocet rýžový ochucený AK 150ml
    Skladem (>10 ks)

    Již hotový namíchaný rýžový ocet (jinak Sushisu), který přidáte do uvařené sushi rýže. 


    65 Kč
       
  • ocet na sushi AK 500ml Kód: 542625
    Ocet rýžový ochucený AK 500ml
    Skladem (>10 ks)

    Již hotový namíchaný rýžový ocet (jinak Sushisu), který přidáte do uvařené sushi rýže. 


    99 Kč
       
  • praocet medovy Kód: 7692
    Praocet Medový Kojibakers 250ml EXP. 12/24
    Skladem (1 ks)

    Praocet je vyráběn v Česku pravou orleánskou metodou v dubových sudech. 

    Vyrábí se z medoviny. 

    Ocet  má opravdu široké využití v kuchyni na zálivky, nakládání ovoce či zeleniny, dokážou doplnit chuť masa, hodí se do některých polévek a omáček, ale i do míchaných nealko nápojů nebo zmrzlin. A proto si myslíme, že si zaslouží různé chuťové variace. Jak je u nás zvykem, experimentujeme a macerujeme ovoce, bylinky nebo česnek v octech.

     

    89 Kč (–60 %)
    35 Kč
       

Stránka 1 z 1 - 6 položek celkem