Pánev na vaječnou omeletu malá

 

Japonská pánev na vaječnou omeletu tamago s rozměrem 19x13cm. 

Dostupnost Skladem (4 ks)
726 Kč
   
Kód produktu 5373
Kategorie Kuchyňské nože na sushi
 

Vyrobeno v Japonsku. 

Pánev není vhodná na indukční plotýnku. 

Recept na vaječnou omeletu Tamagoyaki: 

4 vejce
1 polévková lžíce sójové omáčky
1 polévková lžíce mirin
1 polévková lžíce cukru
špetka soli
oleje na vaření podle potřeby

POSTUP: 

Jak se připravit

  1. Nejprve si dobře rozmíchejte vajíčka v misce pomocí vidličky nebo hůlky, pokud jste odborníkem na tyčinky.

  2. Do směsi přidejte po jedné lžíci sójové omáčky, mirinu a cukru a trochu soli.

  3. Do pánve dejte malé množství oleje na vaření a zahřejte jej na střední teplotu. Udržujte po ruce nějakou kuchyňskou roli, která vám během vaření pomůže udržet olej na pánvi. 

  4. Přidejte malé množství vaječné směsi do vyhřívané pánve. Jakmile se vejce mírně uvaří, takže horní část je stále mírně tepelně neupravená, zatlačte ji na stranu pánve.

  5. Pomocí pánve přidejte do pánve trochu oleje a do pánve přidejte další malé množství vaječné směsi. Opět počkejte, až se to trochu uvaří, ale než se nastaví na vrchol. Poté můžete začít házet první kousek vejce přes mix, který jste právě vložili do pánve, dokud nebudete mít malou rolku vajec.

  6. Pokračujte v přidávání malého množství vajec, přičemž mezi nimi vždy naolejujte pánev. Jak přidáváte více vajec a pokaždé je svinujete, válec se začne zvětšovat a snáze přidávat nové vrstvy. Vejce přidávejte v nových vrstvách, dokud ho úplně nevyužijete.

  7. Vaše tamagoyaki je nyní hotové, vyjměte je z pánve a počkejte, až vychladnou, a poté je nakrájejte na tenké kousky ostrým nožem. Tipy a informace

    - Místo použití mirinu a sójové omáčky můžete k dosažení podobných výsledků jednoduše použít normální japonský vývar z polévky dashi . Zkuste použít jeden sáček zásobního prášku dashi pro skvělou chuť.

    - Po uvaření můžete tamagoyaki umístit do rohože na sushi a pevně srolovat, abyste získali pevnou roli. To je dobrý nápad, zvláště když poprvé začnete vyrábět tamagoyaki, abyste se ujistili, že je role pevná a snadno se stříhá.

    - Můžete zkusit přidat různé přísady, jako je jarní cibulka a řasy nori, které vám dodají ještě větší chuť. Než je přidáte do směsi, ujistěte se, že jste je nakrájeli velmi jemně.

Hmotnost 1 kg

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole: