Popis
RÝŽOVÝ OLEJ
Oblíbený je zejména v Číně, Indii, Japonsku či Thajsku. V těchto oblastech je rýžový olej používán pravidelně, nejčastěji pak k přípravě smažených pokrmů. Ke smažení se hodí zejména díky výborné tepelné stabilitě, navíc se příliš neváže na připravované pokrmy.
- v chuti i vůni je neutrální
- vynikající do salátových dresinků
- vyznačuje se malou nasákavostí do pokrmů
- kouřový bod - 215°C (velmi vhodný na smažení a grilování)
Skladujte v suchu a chladu.
| na 100 ml: | |
|---|---|
| Energetická hodnota: | 3400 kJ / 827 kcal |
| Tuky | 91,9 g |
| z toho nasycené mastné kyseliny | 19,3 g |
| Sacharidy | 0 g |
| z toho cukry | 0 g |
| Bílkoviny | 0 g |
| Sůl | 0 g |
| Vitamín E | 30,3 mg/252%* |
| * Referenční hodnota příjmu |
| Hmotnost | 1 kg |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Přidat komentář
