Popis
Kuličky tapioky ze dají využít v suchém stavu, kdy se pomelou a přidají se třeba do piškotových těst nebo bezlepkových mouk či rozdrcených ořechů pro zvláčnění. Také v namočeném stavu pro výrobu pudinků, kaší, bubble tea či zavářek do polévky. 10min. napmočené kuličky můžete také rozmixovat a přidat do těsta na palačinky, či k zahuštění omáček.
Tapioka je plné zdravých sacharidů bez cholesterolu a bez nezdravých tuků. Obsahuje vápník, fosfor, draslíka a hořčík. Je vhodná i pro bezlepkovou stravu.
Hmotnost: 100g
Země původu: Thajsko
Jeden z návodů k přípravě pudinku:
1 díl perel pořádně propláchneme a namočíme do 3 dílů vody, po nabobtnání přidáme 3 díly mléka (živočišného či rostlinného) a osladíme. Pak vaříme do zhousnutí. Nalejeme do misek a proložíme ovocem.
Tradiční tapiokový pudink (4 porce)
½ hrnku perel tapioky, 2 vejce, 2 a 1/2 hrnku plnotučného mléka (nebo 1 hrnek smetany a zbytek polotučného mléka), ¼ lžičky soli, ½ hrnku třtinového cukru, ½ lžičky extraktu vanilky (případně nahraďte půlku třtinového cukru vanilinovým cukrem), čerstvé mango
1) Tapioku před vařením namočte. Vodu slijte, tapioku zalijte mlékem, přidejte sůl a za stálého míchání přiveďte k varu. Pět minut vařte na co nejnižší teplotu a postupně přidávejte cukr či jiné sladidlo. Stáhněte z plamene a vedle v misce vyšlehejte vajíčka.
2) K vajíčkům přidejte pár lžic horké tapioky tak, aby se teplota obou směsí vyrovnala. (Vajíčka by se neměla srazit, jako když je zaváříte třeba do polévky.) Směs vajíček pak vmíchejte k tapioce. Na mírném plameni tapiokový pudink znova přiveďte k varu, dokud nezačne houstnout. Vařte ještě dalších přibližně 10 minut a v závěru přidejte vanilkový extrakt. Podávejte teplé nebo vychlazené, posypané nasekanými pistáciemi a mandlemi .
Hmotnost | 0.1 kg |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.