Miso MUGI ječmen 400g

 

Miso - sójová pasta je základní přísada tradiční japonské kuchyně. Dnes je každodenně využívána na celém světě, i v makrobiotické stravě.

Dostupnost Skladem (>10 ks)
Měrná cena 410 Kč / 1 kg
164 Kč
   
Kód produktu 000059
Kategorie Polévky, Miso
 

Miso je fermentovaná vyzrálá pasta ze sójových bobů, rýže, pšeničné nebo ječné mouky. Žluté, středně silné, slané koření je nejčastěji používáno při přípravě typické japonské miso polévky a k dochucení dalších polévek, k přípravě omáček, dochucení restovaných jídel, těstovin, do marinád, dresinků, pomazánek apod. 

 

Obsahuje živé enzymy, které pomáhají při trávení, ovlivňuje vyváženost přírodních sacharidů, dodává esenciální aminokyseliny, vitamíny, minerály a proteiny ve vyváženém složení. Obsahuje i vitamín B12.  Miso prospěšně alkalizuje krev. Také slouží k povzbuzení životní síly, podporuje látkovou výměnu, vyživuje pokožku a krev a tím podporuje tvorbu buněk a kožní tkáně, pomáhá při srdečních chorobách, rozpouští v krvi cholesterol, cévy jsou pak pružnější, je velkou pomocí při předcházení arterioskleróze nebo vysokému krevnímu tlaku, zmírňuje důsledky kouření, konzumace alkoholu a radioaktivního záření, pomáhá jako prevence proti alergiím a tuberkulóze.

 

Přidáváme již do téměř hotového pokrmu, abysme již nevařili a nepřipravili pokrm o výživné látky z miso pasty. 

Toto dochucovadlo můžeme uchovávat až po dobu několika měsíců. Jakmile však již jednou otevřeme jeho balení, musíme ho držet v lednici nebo na jiném chladném místě.

 

Miso Mugi má svoji sytou chuť a tmavou barvu. Je vyráběno rodinnou firmou více než 60let a stále zachovává tradiční výrobní postupy. 

 

Složení: sojové boby, ječmen 29,5%, mořská sůl 6%, sladký bramborový sirup (bramborový škrob a ječný slad), alkohol 2%, fermentační činidlo (aspergillus oryzae)



Vyrobeno v: Japonsko

 

Hmotnost: 400g

 

Alergeny: sojové boby

Hmotnost 0.42 kg

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole: