Řasy KOMBU 100g

 

Tmavá řasa nazývaná také jako kombu, konbu, kelp nebo dashima se používá na přípravu vývaru dashi. Při vaření luštěnin, polévek, omáček.

Dostupnost Skladem (>10 ks)
149 Kč
   
Kód produktu 000066
Kategorie Mořské řasy
 

Mají vysoký obsah jódu, kyseliny glutamátové, vápníku a niacinu. Snižuje cholesterol, krevní tlak. Používá se při zánětu tlustého střeva.  Výborná je ke zkracování doby vaření např. u luštěnin. Zvyšuje stravitelnost jídla, zlepšuje aroma a chuť.

 

Příprava: před použitím řasu omyjeme od soli. Řasu doporučujeme vařit společně s luštěninami, které změknou v mnohem kratší době a jsou stravitelnější. Vaří-li se v polévce, nesmí v ní zůstat příliš dlouho (jen 5-10 min.), protože pak přehluší všechny ostatní chuti. Jako koření se používá usušená v troubě a rozdrcená na prášek k ochucení polévek a salátů. Takto krátce vařenou řasu nevyhazujte, usušte a znovu použijte. Můžeme konzumovat i jako řasu, tu pak namáčíme nejlépe přes noc, min. však na 20-30 minut hodiny. Vaříme, dokud nezměkne (až 1 hod.). Organismus řasu dobře využije, je-li zcela měkká. Používá se také k ochucení obilných a zeleninových pokrmů

 

Možný bílý povlak na řasách není na závadu, jedná se o zaschlou mořskou sůl, kterou odstraníme opláchnutím před použitím. 

 

 Vyrobeno v: Čína

Hmotnost 0.1 kg

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole: