Řasy KOMBU 100g

 

Tmavá řasa nazývaná také jako kombu, konbu, kelp nebo dashima se používá na přípravu vývaru dashi. Při vaření luštěnin, polévek, omáček.

Dostupnost Vyprodáno
149 Kč
Kód produktu 000066
Kategorie Mořské řasy
Položka byla vyprodána...
 

Mají vysoký obsah jódu, kyseliny glutamátové, vápníku a niacinu. Snižuje cholesterol, krevní tlak. Používá se při zánětu tlustého střeva.  Výborná je ke zkracování doby vaření např. u luštěnin. Zvyšuje stravitelnost jídla, zlepšuje aroma a chuť.

 

Příprava: před použitím řasu omyjeme od soli. Řasu doporučujeme vařit společně s luštěninami, které změknou v mnohem kratší době a jsou stravitelnější. Vaří-li se v polévce, nesmí v ní zůstat příliš dlouho (jen 5-10 min.), protože pak přehluší všechny ostatní chuti. Jako koření se používá usušená v troubě a rozdrcená na prášek k ochucení polévek a salátů. Takto krátce vařenou řasu nevyhazujte, usušte a znovu použijte. Můžeme konzumovat i jako řasu, tu pak namáčíme nejlépe přes noc, min. však na 20-30 minut hodiny. Vaříme, dokud nezměkne (až 1 hod.). Organismus řasu dobře využije, je-li zcela měkká. Používá se také k ochucení obilných a zeleninových pokrmů

 

Možný bílý povlak na řasách není na závadu, jedná se o zaschlou mořskou sůl, kterou odstraníme opláchnutím před použitím. 

 

 Vyrobeno v: Čína

Hmotnost 0.1 kg

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole: