Popis
- Tamari se skvěle hodí do marinád na maso, ryby nebo tofu. Používá se také jako součást omáček pro pokrmy jako je například teriyaki.
- Tradičně se podává k sushi (vyzkoušejte náš recept na jeho přípravu) a sashimi, kde slouží k namáčení jednotlivých kousků pro intenzivní umami chuť.
- Pokud připravujete japonskou miso polévku nebo jiný druh vývaru, můžete do něj přidat tamari. Získáte tím bohatší chuť.
- Vylepšete chuť pokrmů z rýže a nudlí. Použití tamari na rýži nebo nudlích dodá jídlu výraznější chuť.
- Tamari je vynikající pro dochucení vegetariánských nebo veganských pokrmů díky své silné, umami chuti, která může nahradit chuť masových vývarů. Připravte si naše lahodné rýžové závitky s tofu.
- Může být součástí domácího dresingu pro saláty. Můžete ho smíchat s olivovým olejem, jablečným octem, sezamovým olejem a trochou medu nebo zázvoru pro zajímavou a chuťově vyváženou omáčku. Vyzkoušejte miso dip se sójovou omáčkou.
- Do salátů (zeleninový salát s úzeným tempehem).
Složení
sójové boby, voda, mořská sůl, koji (Aspergillus oryzae)
Alergeny: sója
Uchovávat v chladu a temnu, nevystavovat přímému slunečnímu záření.
Země původu
Japonsko
Výživové údaje na 100 g nebo 100 ml výrobku
415 kJ/99 kcal
0 g
0 g
11,4 g
5,2 g
13,4 g
13,4 g
Hmotnost | 0.4 kg |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Přidat komentář