• 1 z 2
 

Kimchi set

 

Kimchi set s originálním receptem. Set obsahuje: Rybí omáčku premium 200ml, rýžovou mouku 400g, chilli vločky Gochugaru 100g. 

Set je cenově zvýhodněn oproti nákupu jednotlivých surovin. 

Dostupnost Skladem (4 ks)
199 Kč
   
Kód produktu 660011
Kategorie Zázvor, ředkev
 

Set obsahuje: 

 

KIMCHI – originální recept

 

Ingredience (na nádobu o obsahu cca 2 litry):

  • 2 hlávky pekingského zelí
  • 150 g mrkve
  • 150 g bílé ředkve
  • 1 svazek jarní cibulky

Pasta:

  • 25–50 g cukru dle chuti
  • 70 g rýžové mouky
  • 150 ml vody
  • 30–50 g zázvoru
  • 1 větší cibule
  • 1 hlavička česneku
  • 20g korejské chilli vločky Gochugaru
  • 50–100 ml rybí omáčky (množství zvolte podle chuti)

Na prosolení:

  • 500 g mořské soli

Postup:

  1. Pekingské zelí očistěte, omyjte, nechte oschnout a pak ho nakrájejte na kostky přibližně o velikosti soust. Ty sypejte po vrstvách do velké mísy a každou nasolte. Nakonec obsah misky důkladně promíchejte tak, aby byl každý kousek solí pokrytý. To zajistí, že bude zelí krásně měkké, ale zároveň i křupavé. Prosolené zelí pak nechte osm hodin v misce odpočívat a každou půlhodinu ho promíchejte. Proces můžete urychlit tak, že nakrájené zelí zalijete na dvě hodiny slaným nálevem a zatížíte ho například kuchyňským prkénkem, aby byly všechny kousky ponořené.
  2. Mezitím si připravte pastu. V menším kastrůlku svařte vodu s cukrem a rýžovou moukou nebo škrobem na kašičku a nechte vychladnout. Do mixéru dejte nakrájenou cibuli, zázvor, česnek, přidejte vychlazenou kašičku a umixujte na hrubší pastu. Tu přendejte do velké mísy, přilijte rybí omáčku, přidejte najemno nasekané čerstvé chilli papričky a vše dobře promíchejte. Pokud použijete sušené chilli, přidejte pro chuť i trochu mleté sladké papriky.
  3. Nasolené zelí nyní několikrát propláchnětetak, aby bylo slané jen tak akorát. Opravdu je nutné ho průběžně ochutnávat. Pak z něj rukama vymačkejte přebytečnou vodu.
  4. Zbylou zeleninu pokrájejte na jemné nudličky. Ty přidejte k pastě, přisypte propláchnuté pekingské zelí, vezměte si na ruce tenké latexové rukavice a ručně vše důkladně promíchejte tak, aby byl každý kousek zeleniny pastou pokrytý.
  5. Zeleninovou směs přesuňte do sklenice, dobře upěchujte a zajistěte, aby byl obsah sklenice ponořenýpod hladinou šťávy, kterou zelenina pustila. K zatížení použijte menší čistou sklenici, do které vložíte převařený čistý kámen. Víko nádoby pak jen přikryjte potravinářskou fresh fólií, aby byla fermentovaná zelenina chráněná před prachem a mikroorganismy.
  6. Sklenice pak nechte stát při pokojové teplotě asi 1 den (může to být i déle, nebo v teplých měsících naopak kratší dobu), aby se nastartoval proces fermentace. Jakmile se v tekutině začnou objevovat bublinky, přesuňte sklenice do lednice. Tím se proces fermentace zpomalí, ale bude dál pokračovat. Takto nechte kimči nejméně týden a pak ho můžete začít konzumovat. Čím déle ho necháte stát, tím kyselejší bude mít chuť, proto je dobré ho v průběhu procesu ochutnávat, abyste zjistili, jaká chuť vám nejlépe vyhovuje. 

 

Hmotnost 1.5 kg

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole: