› asijské potraviny › Dochucovadla
« 1 ... 4 5 6 7 8 ... 12 »
Stránka 6 z 12 - 202 položek celkem
Mouka z lepkavé rýže pro výrobu moučníků, dezertů , pudinků,...
Rýžový ocet je základní ingredience na sushi. V podstatě slouží ke správnému dochucení rýže. Ta musí mít vyváženou lehce kyselou a jemně nasládlou chuť. Té docílíte tak, že po jejím uvaření rýži pozvolna prochladíme mícháním, necháme ji chvilku odležet a poté ji dochutíme připraveným rýžovým octem.
Již hotový namíchaný rýžový ocet (jinak Sushisu), který přidáte do uvařené sushi rýže.
Rýžový olej se vyrábí extrakcí z výživných rýžových klíčků a otrub jasmínové rýže. Olej se po tomto procesu rafinuje a výsledným produktem je volně tekoucí kapalina bez zakalení se zlatou barvou a neutrální chutí i vůní, které po zahřátí přechází jemně k oříškovým akcentům. S vysokým obsahem vitaminu E.
Rýžový olej je jak stvořený pro studenou kuchyni i teplou kuchyni, neboť bod jeho zakouření je 215°C (ideální na smažení a grilování). Má velmi nízkou nasákavost.
Čistý sezamový olej vyrobený ze 100% praženého sezamu. Je aromatičtější.
Ochucená omáčka Hoisin neboli tzv. čínská barbecue omáčka pro přípravu asijských pokrmů.
Tradiční čínská omáčka s vyváženou sladko-slanou chutí a mírnou pálivostí. V její chuti hrají prim arašídové máslo, med, zázvor a shiitake houby. Ideální pro marinování, grilování nebo jako dip.
Použijte tuto omáčku na vaření kuřecího masa Pataks a vydejte se na rychlé a chutné jídlo.
Tato jemná a krémová omáčka, kterou v Anglii vyrobila legendární rodinná společnost Patak's, kombinuje máslo, rajčata a ústa zalévající indické koření.
Ochutnejte tradiční, lehce pálivou, nádherně kořeněnou kari omáčku z voňavého kokosu, smetany a trošky rajčatového pyré, a nechte se tak unést až do exotickým kořením provoněné Indie.
Hotová Korma kari omáčka, ke které stačí přidat pouze kuřecí či krůtí maso na kostičky. Povařte 15min a máte hotové skvělé jídlo. Můžete jeje podávat s rýží, nudlemi či chlebovými plackami.
Hotová Tikka masala omáčka značky Patak´s. Bohatá, krémová rajčatová omáčka se špetkou kmína a koriandru.
Omáčku přidáte pouze na pánev s kuřecím masem nakrájeným na kostičky, povaříte 15 minut a máte hotovo. Omáčka se podává s basmati rýží, kulatými rýžovými nudlemi nebo s chlebovými plackami.
Poke je havajské sushi, kde jsou všechny ingredience čerstvé a servírují se přímo do misky. Pro tento pokrm se používá také název sushi bowl. do Misky můžete nakombinovat rýži, čerstvou zeleninu, syrovou rybu. Vhodná je kombinace i s ovocem, či s hovězí svíčkovou. Celou misku zakápněte pikantní omáčkou Kikkoman Poke, která se složená z kvalitní sójové omáčky s opečeným sezamovým olejem a nádechem citrónové šťávy.
Velmi oblíbená sladká omáčka a marináda teriyaki. Má hustou konzistenci, je dochucena medem.
Nastavení