• 1 z 3
 

Řasy NORI Premium Gold AK 10ks 26g

 

Pražené Řasy PREMIUM NORI GOLD, jsou nezbytnou ingrediencí pro přípravu japonského sushi ale i dalších tradičních japonských jídel. Tato potravina je bohatá na přírodní jód a vitamíny A, B, C a další. Zabraňuje usazování cholesterolu v cévách. Jsou křupavější, křehčí a lahodnější oproti nepraženým Nori.

Dostupnost Skladem (>10 ks)
Měrná cena 2 500 Kč / 1 kg
65 Kč
   
Kód produktu 000521
Kategorie Sushi ingredience
 

Řasy nori PREMIUM GOLD - pražené 10ks           


Tmavě zelená až černá jedlá a zdravá mořská řasa

Balení ve formě pražených sušených plátů. Ideální pro přípravu sushi Maki, Temaki, Gunkan, popřípadě Nigiri. Tato řasa vyšší kvality má v japonské, ale i čínské kuchyni své pevné místo. Přidává se do hotových pokrmů.

Pěstuje se na japonských a čínských pobřežích a její produkce je s ohledem na kvalitu přísně kontrolována. Řasy rostou na sítích, sbírají je pěstitelé na lodích výhradně za odlivu. Po vylovení jsou jemně nasekány dokud z nich není hustá kaše, kterou pak následně pěstitelé usuší na bambusových rohožích slisované na tenké pláty.

Je bohatá na jód, bílkoviny, vápník, železo, vitaminy A,B,B12,C, chlorofyl. Zabraňuje usazování cholesterolu v cévách.

Chutná skvěle v kombinaci se sójovou omáčkou, sezamovým či olivovým olejem nebo křenem Wasabi. 

Použití

- tyto řasy (celé pláty nebo půlky) jsou vhodné pro všechny druhy sushi, ideálně i pro Temaki sushi (Hand Roll), kdy je nezbytné, aby řasa byla křupavá.

- plát můžete také rozdrtit a posypete jím hotové jídlo například filet z ryby

- řasu nori můžete také nakrájet na proužky a použít jako ozdobu sushi, rizota, sýrů.

- pláty řasy můžete například přidat do zeleninového sálatu nebo do plátu zabalit ochucenou rýži a jako závitek ji v troubě zapéct. 

Doporučená denní dávka

Mořské řasy obsahují hodně přírodného jódu. Aby nedošlo k hyperfunkci štítné žlázy, nedoporučuje jíst jednorázově více jak 600 mikrogramů řasy denně, což odpovídá 2 plátům řas, či 1,5 čajové lžičky drcených řas.

Skladování a složení

Hmotnost: 26g . - 10ks v balení

Skladujte v suchu a temnu. Baleno v praktickém znovu uzaviratelném balení.

Je potřeba řasy vytahovat pouze suchýma rukama, po celou dobu ponechat uvnitř balení sáček proti vlhkosti a skladovat balení v suchu. Vytáhnout si vždy jen potřebné množství plátů, vymáčnout přebytečný vzduch a ihned sáček uzavřít ZIP uzávěrem. Rozměr plátu řasy: 21x19 cm.

Vyrobeno: Čína

nori   Nori (1) 

Věděli jste, že: 

Řasy Nori se dělí na pražené a nepražené. Pražené jsou křupavější, křehčí a lahodnější oproti nepraženým. Nepražené Nori si můžete sami opražit nad plamenem. 

Kvalita řas je dána odrůdou, různou dobou sklizně, umístěním pěstíren, teplotou a proudy vody, ale také zpracováním. Nejkvalitnější řasy jsou sklizené první v sezóně. Většinou kvalitu můžeme poznat již při nákupu, kdy je řasa označena nějakou barvou na obalu (barevným proužkem nebo popisem GOLD, GREEN...). Kvalita řas klesá podle barvy kovů a pak následují ostatní barvy:

1. platinové (platinum) - nejkvalitnější řasy, nejtmavší, skoro černé, rovnoměrně silné, hladké, s jemnou lehce nasládlou chutí, na jazyku se téměř rozplývají, podobnou kvalitu mají řasy s označením Premium Gold

2. zlaté (gold) - kvalitní řasy, tmavě zelené, rovnoměrně silné, úzce tkané, neprůhledné, hodně používané na přípravu sushi, stále jemná chuť

3. stříbrné (silver) - průměrně kvalitní řasy, středně zelené barvy (čím tmavší, tím lepší) občas i průhledné, hrubší povrch, výraznější chuť

4. nekovové barvy jako zelená (green), modrá (blue), červená (red) - nejméně kvalitní řasy, nejlevnější odrůda, světle zelené až hnědavé barvy, průhledné, hrubé a silnější, nerovnoměrně lisované, s dírami, ne úplně lahodné chuti, sklízí se jako poslední v sezóně. Není vždy vhodná na sushi, i když na obalu ji na sushi doporučují. 

Pokud obal není označen barvou či popiskem, zkuste si řasu pak sami ohodnotit dle barvy, průhlednosti a chuti. 

Když je řasa hnědá či nelibě voní, nedoporučuje se ji konzumovat vůbec. 

 

 

Hmotnost 0.05 kg

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole: